Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, preocupată de proximitatea laboratoarelor SUA pentru arme biologice

© Fotolia / CapifruttaMicroscope
Microscope - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este preocupată de cât de aproape sunt de granițele sale laboratoarele pentru arme biologice finanțate de Pentagon în această perioadă în care se luptă cu coronavirusul, a declarat o sursă din MAE rus.

BRUXELLES, 30 martie - Sputnik, Daniela Porovăț. Oficialul din MAE rus a criticat autoritățile din SUA pentru că au blamat China pentru pandemia de COVID-19 și de manipulare a informațiilor despre virus și a acuzat, în schimb, SUA, că transformî o criză sanitară mondială în atacuri politice, arată Sputnik International

”Avem întrebări pentru SUA. Ar fi plăcut ca, în loc să își cânte propaganda despre coronavirus, să auzim justificările sale de ce a plasat atât de multe laboratoare lângă Rusia și China”, a spus oficialul.

El a admis că Rusia nu are informații credibile despre rolul SUA în apariția virusului mortal, care a fost raportat prima oară în China în luna decembrie, dar a spus că globalizarea a făcut din transmiterea bolii virale ”o chestiune de ore”.

”Deci, tonul acuzator al remarcilor îndreptate împotriva Chinei de Washington este, pur și simplu, exagerat”, a spus oficialul, adăugând că sursa virusului este încă de descoperit.

China a reacționat împotriva SUA în această lună, după ce a limitat epidemia, spunând că personalul militar al SUA ar fi introdus noul coronavirus în Wuhan în timpul Jocurilor Olimpice Militare din 2019.

Fluxul de știri
0