Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 32 de cazuri noi de COVID-19: „Moldexpo” va fi transformat în spital - Video

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 32 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate pe 29 martie în Republica Moldova. Bilanțul este de 263 de îmbolnăviri, de pe 7 martie.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Alte 32 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19 au fost anunțate astăzi de prim-ministrul Ion Chicu, la briefingul de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Poliția a constatat 10 cazuri de încălcare a carantinei: Ce pedepse vor fi aplicate

Cele 32 de cazuri au fost confirmate după examinarea în laborator a 246 de probe. Unul dintre cazuri este „de import”, din Bulgaria, iar celelalte 31 sunt contaminări în interiorul Republicii Moldova.

Noile cazuri de COVID-19 au fost constatate la locuitori din Chișinău – 9 cazuri, Ștefan Vodă – 4, Sângerei – 3, Soroca - 3, Cahul – 2, Nisporeni – 1, Taraclia - 2, Ialoveni – 1, regiunea transnistreană – 7.

Încă două persoane au fost externate astăzi, după însănătoșire. Astfel, numărul celor tratați de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 13 persoane. 

Din cele 263 de cazuri de COVID-19 depistate din 7 martie și până acum, 255 au fost constatate în urma testelor de laborator efectuate de stat, iar 8 – după teste din laboratoare private.

Premierul Ion Chicu a anunțat la briefing că un centru de triere a bolnavilor va fi organizat, până miercurea viitoare, la Centrul expozițional „Moldexpo”, din Chișinău. Spitalul improvizat va avea o capacitate de 700 de paturi.

Sediul „Moldexpo”, potrivit premierului, dispune de un bun sistem de ventilare și vor fi  găsite posibilități de asigurare a intimității pentru cei internați.

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. Două femei în etate au decedat după ce au contractat coronavirusul.  

Fluxul de știri
0