Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial francez: UE va avea probleme ”existenţiale” dacă nu dă dovadă de solidaritate

CC0 / Pixabay / moritz320 / UE, tensiuni. Poză simbol
UE, tensiuni. Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai multe voci oficiale arată că Uniunea Europeană este într-un punct de cotitură și că lipsa de solidaritate arătată în această criză pun existența UE sub semnul întrebării.

BRUXELLES, 30 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. După criticile dure venite din Italia atât de la putere, cât și din opoziție, de la Matteo Salvini, este rândul Franței să arate că Uniunea Europeană va întâmpina probleme ''existenţiale'' în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia COVID-19. Afirmația îi aparține secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Un cuib de vipere și șacali: Salvini amenință cu ieșirea Italiei din UE

''Trebuie să pregătim împreună ieşirea din criză, relansarea, şi să arătăm că suntem eficienţi pentru că suntem împreună'', a spus Amélie de Montchalin într-o emisiune a postului de radio France Inter, atrăgând atenția asupra efectelor lipsei de solidaritate europeană.

Și fostul preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors a avertizat la sfârșitul săptămânii că lipsa solidarităţii ar putea duce la ''un pericol mortal pentru Uniunea Europeană''.

Uniunea Europeană a fost criticată dur după ce a amânat săptămâna trecută cu 15 zile să ia o decizie privind măsurile economice necesare pentru a face faţă recesiunii anunţate. Cele mai dure critici au venit din Italia, țara cea mai afectată de pandemie, iar indecizia UE a fost taxată de Matteo Salvini chiar cu promisiunea că Italia va ieși din Uniunea.

Fluxul de știri
0