Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul persoanelor care traversează frontiera Moldovei în scădere cu 47%

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăVameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție
Vameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție - Sputnik Moldova
Abonare
De la declanșarea carantinei, tot mai puține persoane traversează frontiera de stat a Republicii Moldova. Săptămâna trecută 10 cetățeni străini și 30 de mijloace de transport au primit refuz de a intra în țara noastră.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada 23 -29 martie, fluxul de persoane care au traversat frontiera de stat a constituit 23 260. Cele mai multe treceri, 15 600, au fost pe sensul de intrare în țară. Datele arată că numărul călătorilor în cea dea treia săptămână a lunii martie, este în scădere cu 43 la sută.

Медицинские работники в защитных костюмах, Южная Корея - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul disperat al unui medic de la Salvare: Noi nu vă putem ajuta dacă nu ne ajutați
Totodată, în această perioadă, 13 319 autoturisme au fost înregistrate la granița. Cele mai multe treceri au fost la frontiera cu România, 43%. În același timp, cea mai aglomerată zi din săptămână a fost sâmbătă, 28 martie, când au trecut frontiera 4 031 de persoane și 1 874 de mijloace de transport.

Polițiștii de Frontieră le-au interzis la 10 cetățeni străini și la 31 de autoturisme să intre pe teritoriul țării noastre. În același timp, 31 de persoane au încălcat legislația țării în cele șapte zile. Mai exact, 15 persoane au depășit zona de frontieră, opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere, cinci conducători auto au ignorat regulile de transportare, iar un șofer a încercat să treacă ilicit niște mărfuri. Astfel, oamenii legii au întocmit 48 de procese contravenționale și au aplicat amenzi în sumă de 249 400, dintre care 30 550 de lei au fost achitate.

Microscope - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia, preocupată de proximitatea laboratoarelor SUA pentru arme biologice
În ultimele 24 de ore, fluxul de pasageri a constituit 2 291. Un număr mai mare a fost înregistra pe sensul de intrare în Moldova, 1 563 de persoane, dintre care 985 au fost la frontiera moldo-română și 578 la cea cu Ucraina.

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19.

 

Fluxul de știri
0