Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Măști, mănuși și dezinfectant fără acte de proveniență - VIDEO

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaМедицинские маски, сшитые студентками
Медицинские маски, сшитые студентками  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Capitalei a documentat patru cazuri de activitate ilicită, și anume comercializarea dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate pentru combaterea infecţiei Covid-19.

CHIȘINĂU, 30 mart- Sputnik. În perioadă de carantină, când măștile, mănușile și dezinfectantul sunt la mare căutare, tot mai multe produse de acest gen apar în vânzare, pe internet. Afacerile par să înflorească până când așa-zișii comercianți ajung pe mâna oamenilor legii.

Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova
Care sunt cele mai eficiente teste în depistarea coronavirusului – Iată ce spune Dodon
Recent, ofițerii din cadrul Secției Fraude Economice au documentat patru persoane care comercializau, prin intermediul rețelelor de socializare, dezinfectanți, mănuși și măști medicinale în lipsa actelor de proveniență, a certificatelor de conformitate și calitate. Astfel, forțele de ordine au depistat și ridicat 4 700 de măști medicinale, 150 de sticluțe cu dezinfectant și 100 de perechi de mănuși.

Valoare totală a produselor este de peste 60 de mii de lei. În aceste cazuri au fost întocmite procese contravenționale, care urmează să fiei expediate în instanța de judecată pentru examinare. Conform legislației în vigoare, persoanele riscă amendă în sumă până la 4 500 de lei.

Poliția Capitalei reiterează și solicită repetat cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

Amintim că până în acest moment, în republica Moldova, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne a fi 263. Cât privește profilul pacienților - 148 de pacienți sunt femei, iar 115 sunt bărbați. Din totalul cazurilor de infectare - 59 sunt de import din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania. Restul sunt cazuri cu transmitere locală.

Fluxul de știri
0