Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghinionul celor care și-au programat evenimente importante pentru luna mai

© Pixabay / StarFlamesБукет невесты
Букет невесты - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți moldoveni care urmau să facă nunți și cumetrii în luna mai au anulat evenimentele din cauza stării de urgență provocate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Multe cupluri din țara noastră au început să se pregătească minuțios pentru a sărbători nunta în luna mai 2020 încă de anul trecut sau chiar de acum doi ani.

Nuntă - Sputnik Moldova
Societate
Ce haine îmbraci pentru a merge la nuntă: Greșeli frecvente și recomandări – Video
 Nimic nu le prevestea că cel mai important eveniment din viața lor va fi anulat.

Pe rețelele de socializare, unii internauți au făcut haz de necaz și au scris că aceste cupluri ar fi primit a doua șansă pentru a se gândi bine dacă fac pasul corect și se căsătoresc cu persoana potrivită.

Totuși, cuplurile care s-au pomenit în astfel de situații sunt aproape disperate. Andrian și Mădălina din raionul Telenești urmau să sărbătorească nunta în data de 1 mai, însă când autoritățile au anunțat starea de urgență din cauza coronavirusului, au fost nevoiți să amâne evenimentul.

© Photo : Facebook / Mădălina PuriciViitorii miri Andrian și Mădălina
Ghinionul celor care și-au programat evenimente importante pentru luna mai - Sputnik Moldova
Viitorii miri Andrian și Mădălina

Viitoarea mireasă a povestit pentru Sputnik Moldova că avea totul pus la punct pentru ca petrecerea să aibă loc la cel mai înalt nivel.

”Ne-am întristat foarte mult că a trebuit să amânăm data nunții. Asta pentru că era confirmat și restaurantul, muzica, foto și video, iar acum am fost nevoiți să schimbă data. Astfel, am decis că vom sărbători în luna octombrie, dar și așa ne facem griji că situația nu se va schimba, iar multe rude plecate peste hotare nu vor putea să ne fie alături în cea mai importantă zi din viața noastră”, a spus Mădălina.

COVID-19 le-a dat planurile peste cap și familiilor care urmau să sărbătorească cumetriile copiilor. Ionela și Veceslav au programat cumetria micuțului Sebastian pentru data de 3 mai, într-un local din Capitală.

© Photo : Facebook / Ionela Dosca-Juncă Ionela Dosca-Juncă
Ghinionul celor care și-au programat evenimente importante pentru luna mai - Sputnik Moldova
Ionela Dosca-Juncă

Familia a achitat un avans restaurantului, muzicienilor, dar și fotografilor. Obligați de situația din țară, părinții au amânat evenimentul pentru luna iulie.

”Am schimbat data evenimentului încă de săptămâna trecută. Am vrut să ne asigurăm că restaurantul va avea zi liberă, la fel ca și ceilalți prestatori de servicii cu care avem contracte. Va trebui doar invitațiile pentru oaspeți să le facem din nou, fiindcă data nu mai este valabilă. Sperăm să trecem cu bine peste această carantină cât mai repede”, a menționat Ionela Dosca-Juncă.

Și muzicienii sunt într-o situație dificilă. Interpreta Ana Gurău a declarat pentru Sputnik Moldova că unele cupluri și-au anulat evenimentele pentru lunile de vară și toamnă, altele pentru anul viitor, dar sunt și tineri care au anulat evenimentul fără să-l reprogrameze pentru o altă dată.

”Situația cu care ne confruntăm la momentul actual este destul de dificilă atât pentru noi cât și pentru cei care ne-au ales pentru evenimentele lor, dar încercăm să face, față și să rămânem optimiști și pozitivi. Încerc și eu, la rândul meu, să încurajez mirii. Totuși, important este să fim sănătoși cu toții, iar evenimentele vor fi organizate ulterior cu Doamne ajută”, a menționat interpreta Ana Gurău.
© Photo : Facebook / Ana GurăuAna Gurău
Ghinionul celor care și-au programat evenimente importante pentru luna mai - Sputnik Moldova
Ana Gurău

Iar reprezentanții restaurantelor spun că sunt zilnic contactați de persoanele care au făcut rezervări pentru luna mai și cer să fie amânate evenimentele pentru altă perioadă.

”Oamenii ne sună disperați și ne întreabă pe noi ce să facă. Evident, sfatul nostru este să amâne evenimentele pentru lunile viitoare. Suntem și noi confuzi și nu știm deocamdată, așa cum nu știe nimeni, cât se va menține această stare de urgență”, a declarat Elena Rusu, administratoarea unui local din Capitală.

Reamintim că Parlamentul a declarat stare de urgență în intervalul 17 martie – 15 mai, din cauza riscurilor de  răspândire a virusului COVID-19.

Astfel, autoritățile au impus mai multe restricții cetățenilor, inclusiv au interzis toate evenimentele publice și private.

Recent, șeful statului Igor Dodon a anunțat că  întreprinderile care și-au sistat activitatea prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale și sunt afectate, vor fi ajutate de stat. Mai exact, din Fondul de Remunerare a Munci, agenții economici vor primi ajutor la plata impozitelor în proporție de 100%. Igor Dodon a precizat că pentru aceasta, însă, companiile trebuie să prezinte lista angajaților care primesc salarii la fel ca în luna februarie.

Fluxul de știri
0