Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce haine îmbraci pentru a merge la nuntă: Greșeli frecvente și recomandări – Video

CC0 / Pixabay / Pexels / Nuntă
Nuntă - Sputnik Moldova
Abonare
Vestimentația pentru nuntă se alege în funcție de anotimp, momentul zilei și locul în care este organizată ceremonia – în încăpere, în aer liber sau în variantă mixtă. Nu sunt potriviți blugii, culorile „neon” și „electrice”, ciclamen, zmeuriu, turcoaz, roșu, dar nici ținutele complet albe sau complet negre.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Consultantul de stil Anna Yakimenko le recomandă invitaților la nuntă să opteze pentru ținute elegante, din respect pentru miri. Vestimentația în stilul „office” trebuie evitată.  

Ce pot îmbrăca femeile invitate la o nuntă? Anna recomandă rochia, fusta cu bluză/sacou sau pantalonii cu bluză/sacou și chiar o salopetă elegantă, laconică.

Femeile ar trebui să prevadă și o haină pe care să și-o pună pe umeri dacă vremea se răcește - sacou, vestă, geacă, scurtă, eșarfă.    

Мужчина разговаривает по телефону на улице - Sputnik Moldova
Societate
Haine ce simplifică viața bărbaților: Așa vei ști ce îmbraci în orice situație – Video

Sunt potrivite nuanțele neutre și pastel.

Încălțămintea ar trebui să acopere degetele și călcâiele. În timpul petrecerii, pantofii pot fi înlocuiți cu încălțăminte mai comodă, inclusiv cu sandale.

Se optează pentru o geantă de mărime medie sau mică.

Invitatele sunt sfătuite să evite hainele stridente, care atrag prea mult atenția, precum și cele ce etalează sexualitatea – nunta este sărbătoarea miresei și mirelui, dar nu un prilej pentru noi cuceriri amoroase.  

Femeilor nu le sunt recomandate ținutele total white (complet albe) și total black (complet negre).

Culoarea albă este rezervată miresei la nuntă, iar ținutele complet negre în cazul femeilor ar crea o atmosferă prea sumbră, mai ales că majoritatea bărbaților îmbracă la nuntă costume negre sau întunecate.

Pe stradă - foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
De unde cumpără moldovenii haine și încălțăminte: Un sondaj le dezvăluie preferințele

Excepție poate fi o rochie neagră ce nu pare „grea” și care nu acoperă corpul până la gât – de exemplu, cu mâneci mai scurte, cu o croială interesantă, cu un imprimeu mărunt geometric, abstract sau floral, purtată cu accesorii lucioase sau de culoare deschisă. De asemenea, rochia neagră poate fi „îmblânzită” cu un sacou sau o eșarfă de culoare deschisă.

O bună alternativă pentru rochia neagră poate fi o rochie albastru-închis.  

Și rochia de culoare roșie trebuie evitată – imaginea de vampă este deplasată pentru invitatele la o nuntă.

Nu sunt potrivite rochiile și fustele transparente, foarte scurte sau decorate cu paiete.

Și pantalonii „leggins” sunt nepotriviți pentru asemenea ocazii, chiar dacă sunt purtați cu fustă sau rochie.

Nu sunt recomandate pentru o nuntă nici hainele din tricotaj și din „materiale agresive” – piele, latex, lurex, catifea grea, articole croșetate, dantelă prea exuberantă.

Femeile nu ar trebui să poarte ceas la o ținută elegantă – ceasul nu este considerat un accesoriu de seară și poate fi înlocuit cu o brățară.

Să nu uităm de principiul „mai bine mai puțin, decât mai mult”: se referă la vestimentație, accesorii, dar și la machiaj.

Anna Yakimenko este consultant de stil și stilist, originară din Federația Rusă, dar stabilită cu traiul la Milano (Italia) după căsătorie. Este un vlogger foarte popular pe YouTube.

Fluxul de știri
0