Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campania "Susținem afacerile locale": 50 de producători vor primi suport financiar

© Sputnik / Rodion ProcaIulian Bercu
Iulian Bercu - Sputnik Moldova
Abonare
De câteva zile platforma online Redescoperă Moldova a lansat inițiativa "Susținem afacerile locale", sprijinită de sute de internauți. Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, autorul ideii, Iulian Bercu, a vorbit despre perspectivele acestei campanii.
Campania "Susținem afacerile locale": 50 de producători vor primi suport financiar

Inițiativa "Susținem afacerile locale" are drept scop crearea unei platforme de discuții și acțiuni pentru a uni autoritățile, oamenii de afaceri și consumatorii. În același timp, campania vine să susțină afacerile mici existente și să ajute la dezvoltarea acestora în mediul online – lucru extrem de necesar în condițiile actuale.

"O problemă este că avem mulți producători autohtoni care vând miere, legume și alte produse pe care le pot livra acasă, dar despre care oamenii nu cunosc nimic, chiar dacă și ei au nevoie acum de aceste servicii. Prin această campanie ne propunem să oferim o șansă afacerilor locale să supraviețuiască și să se dezvolte în continuare. Acest lucru îl putem face doar unindu-ne eforturile: autorități, oameni de afaceri și consumatori", a declarat autorul proiectului.

În acest sens, Iulian Bercu a enumerat câteva acțiuni importante care urmează a fi implementate în cel mai scurt timp în cadrul inițiativei "Susținem afacerile locale".

"Cu suportul unei bănci comerciale, vom selecta 50 de afaceri locale, iar banca va ajuta la digitalizarea întreprinderilor mici, recepționarea rapidă și simplă a unei plăți online sau cu cardul bancar. În același timp, banca le va finanța și câte o campanie de promovare", a subliniat Bercu.

De menționat că inițiativa "Susținem afacerile locale" a fost lansată pe 23 martie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0