WSJ: SUA și Europa refuză petrolul saudit

© Sputnik / Yuriy Somov / Accesați arhiva multimediaЦистерны с нефтью
Цистерны с нефтью - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite și Europa refuză să cumpere cantități suplimentare de petrol saudit, iar Arabia Saudită se confruntă cu dificultăți în identificarea unor cumpărători.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Fabricile de prelucrare a petrolului din SUA și Europa refuză să cumpere volume suplimentare de petrol din Arabia Saudită, în pofida prețurilor mici, anunță ziarul The Wall Street Journal, cu trimitere la propriile surse.

Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova
Experții elvețieni, despre capacitatea Rusiei de a face față prețurilor mici la petrol
Potrivit lor, din aceste motive, Arabia Saudită se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește căutarea unor noi cumpărători. Acest lucru se explică prin faptul că clienții au insuficiente rezervoare de păstrare, motiv pentru care achizițiile suplimentare sunt complicate.

Potrivit trader-ilor, cererile la petrol au scăzut în India din cauza situației legate de coronavirus.

În același timp, Rusia a reușit să-și redirecționeze livrările în China, unde se restabilește cererea la petrol.

Prăbușirea prețurilor pe piața de petrol a avut loc după eșuarea acordului OPEC+ și anunțul Arabiei Saudite de a spori producția până la 13 milioane de barili pe zi. De la începutul anului, prețurile la petrol au scăzut de două ori.

The Wall Street Journal subliniază că Riadul speră prin diminuarea prețurilor să preia segmentul rusesc al pieței internaționale de petrol, în special în unele părți ale Europei.

Fluxul de știri
0