Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Poliția a constatat 10 cazuri de încălcare a carantinei: Ce pedepse vor fi aplicate

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
„Colaboratorii poliției lucrează la limita posibilităților, întrucât trebuie să îndeplinească și funcția de prevenire a infracțiunilor și de identificare a celor care le săvârșesc”, a constatat Igor Dodon după o întrevedere cu ministrul Pavel Voicu.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Decizii importante luate astăzi de Comisia Situații Excepționale – dispoziția nr.8
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Poliția a întocmit 1.040 de procese verbale contravenționale în privința persoanelor fizice, agenților economici și companiilor de transport care au încălcat rigorile impuse în condițiile riscului de răspândire a COVID-19 până în data de 28 martie.

„De regulă, este vorba despre persoane care au încălcat regimul de carantină, localurile de alimentație publică care își continuă activitatea în pofida interdicției stricte, transportul de pasageri în care numărul de persoane în interiorul unității este mai mare decît cel admis”, a explicat președintele Igor Dodon pe Facebook, după o întrevedere avută cu ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Șeful statului a subliniat că „în cazul în care aceste încălcări vor provoca infectarea oamenilor cu coronavirus, pe numele acestor cetățeni vor fi deschise dosare penale, iar în caz de deces al persoanei infectate, pedeapsa ar putea constitui pînă la 7 ani privațiune de libertate”. 

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Politică
Victor Gaiciuc despre lupta cu COVID-19: Acțiunile sunt „eficiente și adecvate”

Igor Dodon și Pavel Voicu au discutat și despre „controlul cetățenilor noștri care continuă să revină în Republica Moldova din străinătate”. Au fost depistate 10 cazuri de încălcare a regimului de carantină, iar pe numele respectivelor persoane au fost deschise dosare contravenționale.

Reamintim, cetățenii care revin acasă își asumă angajamentul de a sta 14 zile în carantină la domiciliu, sub supravegherea medicilor.

Potrivit lui Igor Dodon, ministrul Pavel Voicu „a comunicat că, deocamdată, efectivul departamentelor din cadrul MAI face față situației privind necesitatea de a patrula străzile, parcurile și alte locuri publice din localitățile țării. Însă colaboratorii poliției lucrează la limita posibilităților, întrucât trebuie să îndeplinească și funcția de prevenire a infracțiunilor și de identificare a celor care le săvârșesc”.

Șeful statului a mulțumit conducerii și personalului MAI „pentru sacrificiul de care dau dovadă, alături de medici, în combaterea răspândirii virusului„ COVID-19 și i-a îndemnat „să demonstreze și în continuare fermitate și consecvență în această situație”.

Fluxul de știri
0