Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Dodon le-a adus mulțumiri fețelor bisericești – Iată care este motivul

© Photo : Igor DodonIgor Dodon, la Liturghie, de Bobotează
Igor Dodon, la Liturghie, de Bobotează  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le aduce mulțumiți clericilor care au decis să oficieze Sfântă Liturghie, dar și alte servicii divine, fără prezența credincioșilor și să-i împărtășească pe aceștia la domiciliu.

CHISINAU, 29 mart – Sputnik. În special, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a referit la Episcopia de Edineți care a trecut la această practică pe timp de epidemie.

“Ieri am fost informat că Episcopul de Edineți și Briceni, Vlădica Nicodim, a decis ca Episcopia pe care o conduce, începând de sâmbătă și duminică, dar și în Duminica următoare, va oficia Sfântă Liturghie, precum și alte servicii divine, fără prezența credincioșilor, iar în caz de urgentă, de necesitate, la dorința credincioșilor, aceștia vor fi împărtășiți la domiciliu”, a scris Dodon pe Facebook.

El spune că aceasta este o decizie importantă.

“Consider că este o decizie foarte responsabilă și vreau să mulțumesc fețelor bisericești pentru înțelegere și susținere în lupta cu răspândirea virusului COVID-19”, a scris șeful statului.

El afirm că “Biserica Ortodoxă mereu a fost și va rămâne pilonul de bază al statalității noastre, dar și o autoritate în care cetățenii au cea mai mare încredere - peste 90% din populația țării noastre fiind creștini-ortodocși”.

Вид на Москву со Спасской Башни - Sputnik Moldova
Distruge virusul gripei și celulele canceroase: Descoperirea savanților suedezi și ruși
El le-a mulțumit slujitorilor Domnului din Republica Moldova, dar și de pe sfântul Munte Atos pentru rugăciunile făcute de sănătatea cetățenilor țării.

“Aduc mulțumiri clerului pentru rugăciunile de sănătate și ajutorare pentru cetățenii țării. Le mulțumesc și slujitorilor Domnului de pe muntele Athos care ieri au început rugăciunile pentru sănătatea tuturor, inclusiv și pentru cetățenii din Republica Moldova”, a scris Dodon.

Președintele Republicii Moldova i-a chemat pe toți să fie solidari în rugăciune, acum, în Postul Mare, pentru a depăși cu bine această situație critică legată de pandemia care a afectat întreaga lume.

Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății, despre numărul bolnavilor cu COVID-19: Mai mulți suspecți
 “Totodată, suntem într-o perioadă importantă a vieții spirituale, ne aflăm în Postul Mare, care are o valoare deosebit de înaltă pentru viața duhovnicească a omului şi pentru curățirea sufletului de păcate. Sunt ferm convins că vom trece peste această provocare fără de precedent, și doar fiind solidari în rugăciune, acțiuni și sprijin, vom depăși cu bine această situație critică legată de pandemia care a afectat întreaga lume”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că în cadrul briefingului de presă pe care l-a susținut în dimineața zilei de astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că până în această dimineața, în Republica Moldova avem confirmate 231 de cazuri de infecție, adică același număr ca și ieri seara. Dar, a precizat ministrul, sunt mai mulți suspecți cărora li se fac testele și, în acest caz, numărul celor bolnavi ar putea să crească.   

Fluxul de știri
0