Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Sănătății, despre numărul bolnavilor cu COVID-19: Mai mulți suspecți

© Sputnik / Rodion ProcaВиорика Думбрэвяну
Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Abonare
Oficial, de ieri seara până astăzi numărul celor confirmați cu infecția COVID-19 a rămas neschimbat – 231 de cazuri.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia a prezentat medicamentul împotriva COVID-19
CHISINAU, 29 mart – Sputnik. În cadrul briefingului de presă pe care l-a susținut în dimineața zilei de astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că până în această dimineața, în Republica Moldova avem confirmate 231 de cazuri de infecție. Dar a precizat ministrul, sunt mai mulți suspecți cărora li se fac testele și, în acest caz, numărul celor bolnavi ar putea să crească.  

Din cele 231 de cazuri confirmate, 58 sunt de import, iar 173 cu transmitere locală.

Veronica Dumbrăveanu s-a referit și la starea de sănătate a pacienților.

Numărul persoanelor care actualmente sunt confirmate cu COVID-19 și sunt tratate la spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă este de 126. Dintre aceștia, 91 sunt în stare de gravitate medie și 35 – stare satisfăcătoare.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Decizii importante luate astăzi de Comisia Situații Excepționale – dispoziția nr.8
La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt 14 copii și cinci maturi, care sunt cu gravitate medie, dar și cu stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt spitalizate 15 persoane: 13 cu evoluție gravă și 2 – medie.

În Spitalul Clinic Republican Pentru Copii E. Coţaga este internată mama unui copil, care se află acum în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost activizată atât Clinica nr. 1, cât și Clinica nr. 2 și la momentul actual sunt 41 de persoane confirmate cu COVID-19. Starea acestora este satisfăcătoare.

Ministrul Sănătății a precizat că spitalul din Bălți și cel din Căușeni deja primesc pacienți suspecți cu COVID-19. La momentul actual avem persoane cu statut de suspecți, dar rezultatele testelor de laborator urmează să stabilească câți dintre aceștia sunt pozitivi, a precizat ministrul.  
Fluxul de știri
0