Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Această țară europeană ar putea fi afectată de coronavirus mai grav decât Italia

© AFP 2024 / Oli ScarffЗнак с призывом не въезжать в Северной Англии
Знак с призывом не въезжать в Северной Англии  - Sputnik Moldova
Abonare
Situația în Regatul Unit ar putea să ajungă similară sau chiar să o depășească pe cea din Italia, a spus un jurnalist pentru televiziunea elvețiană SRF, jurnalist care şi-a exprimat temerile cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus în țară.

BUCUREŞTI, 28 mart – Sputnik, Doina Crainic. Măsurile luate de guvernul britanic ar putea fi insuficiente pentru a încetini evoluția epidemiei de coronavirus, spune televiziunea elvețiană în limba germană SRF, avertizând că Regatul Unit ar putea fi afectat de coronavirus mai grav decât Italia.

„Cercetătorii critică faptul că am așteptat prea mult. Ei se tem că Regatul Unit va fi chiar mai afectat decât Italia. Numărul mare de cazuri nedeclarate sugerează că există un număr de infecții multiplicat în comparație cu numărul oficial”, relatează postul elvețian, citat de Sputnik France
Spital în Italia - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: Italia încă nu a atins vârful infecţiilor – peste 700 morţi într-o singură zi

Potrivit lui Martin Alioth, un jurnalist care relatează despre răspândirea epidemiei de Covid-19 în Marea Britanie, mulți britanici nu respectă măsurile de precauție. În lipsa unor clarificări precise din partea guvernului, societatea nu a luat în considerare cum ar fi trebuit criza provocată de coronavirus, a spus el.

Boris Johnson nu le-a solicitat britanicilor să rămână în case decât pe 23 martie, stabilind izolare completă la câteva zile după Italia, Spania sau Franța, ceea ce poate însemna „prea târziu”, în opinia lui Martin Alioth.

14.640 de decese în Europa

Cele mai recente date cu privire la evoluţia epidemiei de coronavirus în Regatul Unit arată că sunt aproape 10.000 de persoane infectate și peste 470 de morți.

Având în total 258.068 de cazuri, inclusiv 14.640 de morți, Europa este continentul cel mai afectat de pandemie, aflându-se înaintea Asiei (100.937 cazuri, inclusiv 3.636 de decese), locul inițial al izbucnirii epidemiei.

Fluxul de știri
0