Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU în acțiune: Ce fac salvatorii și pompierii pe timp de pandemie

Abonare
Pe parcursul zilei de 27 martie pompierii și salvatorii au patrulat mai multe localități din țară pentru a atenționa oamenii privind riscurile la care se expun, dar și pentru a-i informa despre măsurile care pot preveni infecția cu coronavirus de tip nou.

CHISINAU, 28 mart – Sputnik. Echipe de salvatori în costume de protecție au mers cu autospeciale de intervenție și au difuzat mesaje sonore către oameni. De informații utile au avut parte localnici din raioanele Sângerei, Ocnița, Călărași, Ungheni și municipiul Chișinău.

Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Societate
Asta-i culmea: A fugit de la spital fiind bolnav de coronavirus – Poliția îl caută
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că aceste acțiuni vor continua sistematic pe parcursul următoarelor zile.

Oamenii sunt îndemnați să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de apariția suspiciunii de îmbolnăvire cu COVID-19. În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Mesaje audio similare vor fi difuzate prin sisteme sonore conectate la autospeciale de intervenție în toată țară, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele țării. Acțiunile salvatorilor și pompierilor vin în contextul susținerii Campaniei de informarea realizată de MAI în scopul prevenirii infectării cu COVID-19, alăturându-se polițiștilor și carabinierilor.

În prezent, avem înregistrate 199 de cazuri de coronavirus. Dinte acestea, 56 sunt de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania), iar 143 de cazuri sunt cu transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Râșcani, Bălți, Sângerei, Cantemir, Orhei, Taraclia, Strășeni și regiunea transnistreană).

Fluxul de știri
0