Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum vom achita creditele bancare pe timp de criză – Iată ce spune Banca Națională

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Națională a Moldovei a anunțat că oferă flexibilitate băncilor în abordarea agenților economici care au credite bancare.

Imobil - Sputnik Moldova
Câte locuințe s-au vândut prin Programul Prima Casă în ultima săptămână
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat o hotărâre care permite băncilor licențiate să amâne sau să modifice termenele de scadență a plăților și/sau sumele plăților scadente până pe 30 iunie 2020 la creditele acordate agenților economici.

Modificarea termenelor menționate nu va avea ca efect clasificarea în mod automat a creditelor respective  într-o categorie mai dură decât cea existentă la data adoptării prezentei hotărâri.

Decizia se referă la persoanele juridice cărora le-a fost afectată temporar situația financiară urmare stării de urgență și consecințelor economice generate de COVID-19.

Serviciul Comunicare și Presa a Băncii Naționale a Moldovei precizează că măsurile vor putea fi aplicate în mod individual de fiecare bancă, conform reglementărilor sale interne și a prevederilor contractuale cu debitorii respectivi, inclusiv capacitatea de plată a acestora.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Atenuarea impactului economic cauzat de COVID-19: FMI, gata să ofere un credit Moldovei
Astfel, agenții economici vor trebui să notifice argumentat banca la care s-au împrumutat despre dificultatea temporară de plată în legătură cu situația respectivă. În context, băncile în continuare vor fi obligate să evalueze în mod prudent calitatea creditelor și să identifice orice situație de improbabilitate de plată a debitorilor. La fel, băncile vor asigura în continuare gestionarea eficientă și prudentă a tuturor riscurilor în vederea menținerii stabilității situației lor financiare.

Ieri, alte 22 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul este de 199 de îmbolnăviri. Veste bună: 11 bolnavi s-au însănătoșit.

Fluxul de știri
0