Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La riscurile de COVID-19 se adaugă incendiile: Zeci de cazuri în 11 raioane

CC0 / Pixabay / 12019 / Пожар
Пожар - Sputnik Moldova
Abonare
Seceta prelungită și vântul cu viteză sporită favorizează izbucnirea incendiilor pe câmpurile cu vegetație uscată. Codul Galben de secetă hidrologică a fost instituit de meteorologi pentru perioada 20 - 31 martie.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 35 de incendii de vegetație uscată într-un interval de 24 de ore, din dimineața zilei de joi până în dimineața zilei de vineri.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Poliția avertizează: Cum a încălcat aseară legea un șofer din Chișinău – Video

Incendiile de vegetație au fost lichidate la Fălești, Glodeni, Râșcani, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Criuleni, Hâncești, Telenești și Cantemir, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni, unde focul a nimicit 40 de hectare de vegetație în localitatea Petrești, și câte 30 de hectare în localitățile Grozasca și Buciumeni.

La Fălești pompierii au stins 12 hectare de teren afectat de flăcări, iar în Sângerei - 5 hectare.

Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație care a cuprins o suprafață de 12 hectare.

De asemenea, angajații IGSU au fost solicitați în 14 cazuri pentru a lichida incendii de resturi menajere cu riscul răspândirii pe arii extinse. IGSU îi îndeamnă pe oameni să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere și a vegetației uscate.

În condiţii de vânt şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi pe spaţii extinse și pot prezenta pericol pentru sectorul forestier și locativ. În caz de situaţii de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.    

Fluxul de știri
0