Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Mondială a Teatrului, în plină pandemie de coronavirus

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaPiesă de teatru, imagine simbol, arhivă
Piesă de teatru, imagine simbol, arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru că suntem în plină pandemie de COVID-17, astăzi, în Republica Moldova, nu este marcată Ziua Mondială a Teatrului, care în alți ani era sărbătorită cu mult fast. Totuși, premierul Ion Chicu a expediat un mesaj d felicitare cu această ocazie.    

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a făcut publică o adresarea cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului. Iată ce spune premierul.

„Stimați artiști, scenariști și regizori, stimați iubitori ai artei teatrale, pe 27 Martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. În acest an o vom sărbători altfel – nu în săli teatrale.

Dar, întrucât anume Teatrul ne-a învățat să privim lucrurile mai larg și mai profund, să le abordăm cu mai multă inspirație și să conectăm imaginația, vom reuși să ne imaginăm că suntem în sala Teatrului”, susține premierul.

Сотрудники полиции в маске с обращением к гражданам Noi muncim, voi stați acasă! - Sputnik Moldova
Societate
Cinci polițiști s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar alții 178 au fost izolați
“Azi e ziua când aducem mulțumiri Teatrului. Mulțumim Teatrului pentru că ne ajută să ieșim din capcanele înguste născute de viața cotidiană și ne învață să observăm alte orizonturi.

Mulțumim Teatrul pentru istorie și educație. Mulțumim Teatrul pentru inspirație și căutare. Mulțumim Teatrul pentru promovarea culturii și a spiritului de bun simț. Ziua Teatrului este un prilej de a mulțumi oamenilor, care au ales să slujească Teatrul”, a menționat Ion Chicu.

“Artiștii teatrali sunt cercetători dedicați ai ființei omenești, sunt cunoscători ai talentelor și viciilor noastre, și probabil cunosc cel mai bine cât de sus se poate ridica un om, or cât de jos poate cădea. Mizăm pe Teatru ca pe o sursă de inspirație în procesul de reconfirmare a valorilor naționale”, a mai spus le.

Șeful Cabinetului de Miniștri le-a făcut și o urare tuturor oamenilor e teatru.

“Stimați Oameni ai Teatrului, Vă dorim sănătate și inspirație, pace și prosperitate, săli pline și spectatori încântați, mii de flori și multe minute lungi de aplauze. La mulți ani!”, a conchis Ion Chicu.

Vom nota că teatrul Național este primul teatru dramatic de repertoriu, cu trupă permanentă, care a fost înființat la Chișinău în 1921. Acest teatru a promovat pe scenă mari creații ale dramaturgiei universale. Astăzi în Republica Moldova avem  19 teatre profesioniste, în care activează 1570 de actori.  

Fluxul de știri
0