Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Veste bună: 11 bolnavi de COVID-19 s-au însănătoșit în Republica Moldova 

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul pacienților care s-au tratat de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 11 persoane, potrivit ministrului Sănătății.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Testele repetate de laborator au arătat că încă 9 foști bolnavi au scăpat de coronavirus, a anunțat în seara de 27 martie ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova
Un licăr de speranță în combaterea coronavirusului – Declarație importantă a premierului

Astfel, numărul pacienților vindecați a ajuns la 11 persoane, doi foști bolnavi fiind declarați sănătoși anterior.

Mai mult, săptămâna viitoare, ar urma ca alte 18 persoane internate cu COVID-19 să fie externate, după ce vor fi repetate testele de laborator, potrivit ministrului.

Vineri, 27 martie, alte 22 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 199 de îmbolnăviri.

Premierul Ion Chicu a declarat la un briefing din 26 martie că dinamica contaminărilor sugrează că spre 10 aprilie numărul persoanelor infectate cu COVID-19 poate ajunge la 2.000 de persoane. Un asemenea număr de infectați ar pune „la grea încercare sistemul nostru medical”, a adăugat Chicu.

„Pericolul este major pentru viața noastră, a tuturor. Dacă vom continua să fim iresponsabili, vom muri mulți. (...) Depășirea a 3-4 mii de infectați va însemna depășirea posibilităților de a acorda asistență tuturor”, a subliniat Ion Chicu.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Încă 22 de cazuri de COVID-19: Bilanț în Republica Moldova - 199 de îmbolnăviri

Premierul a menționat că „sistemul nostru medical se poate acomoda”, având blocuri spitalicești cu o capacitate de 3-4 mii de pacienți. Totuși, Ion Chicu a declarat că deja a dispus să fie pregătite spații alternative – să fie improvizate spitale în hoteluri și în alte spații.

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, medicii precizând că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial, la data de 27 martie, 11 cazuri de însănătoșire după COVID-19.

Fluxul de știri
0