Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesaj de la primari pentru Ion Chicu: Iată ce i-au scris aleșii locali premierului

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de primari din raionul Ialoveni i-a scris un mesaj premierului Ion Chicu. Aleșii locali l-au informat pe șeful Cabinetului de Miniștri despre cât de responsabili au devenit cetățenii în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Premierul Ion Chicu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care l-a primit de la un grup de primari din raionul Ialoveni. Aleșii locali i-au spus prim-ministrului că, dis-de-dimineață, au verificat fiecare mijloc de transport, dar și pasagerii care ieșeau din localități, în special autoturismele care transportau angajați ai spitalelor și polițiștii.

"Domnule prim-ministru, oamenii respectă regulile din toate punctele de vedere. Azi sunt mult mai responsabili comparativ cu acum câteva zile. Credem că unul dintre factori este discursul dumneavoastră de ieri. Vă rugăm să fiți tari și să aveți încredere în noi. Vă ajutăm, vă susținem. O să trecem și peste asta, o să vedeți că va fi bine," i-au scris pimarii premierului Ion Chicu.

Șeful Cabinetului de Miniștri a menționat că primarii au dreptate și a subliniat că vom trece și peste această nepastă.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
O persoană din sistemul medical a murit din cauza coronavirusului - Video

”Nu va ma fi cum a fost, dar vă asigur că vom fi mult mai tari. Moldova va fi o altă țară!’’ a declarat Ion Chicu.

În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. În 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O zi mai târziu, o femeie care contractase coronavirusul a decedat. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice.

Astăzi a fost confirmat și cel de-al doilea deces din cauza coronavirusului. A decedat o angajată a sistemului de asistență medicală urgentă. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Fluxul de știri
0