Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trump vrea să repornească motorul economiei SUA până la Paști

© REUTERS / YURI GRIPASDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Blocarea prelungită ar putea să „distrugă” Statele Unite, iar o recesiune ar putea cauza mai multe victime decât noul coronavirus, a spus președintele Donald Trump.

BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că blocarea prelungită în Statele Unite poate arunca economia în criză și ar putea să „distrugă” țara. De asemenea, a mai spus că şi-ar dori să fie ridicate restricțiile până pe 12 aprilie pentru Paște.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Chicu: Ce se va întâmpla în Moldova dacă cetățenii nu vor executa deciziile autorităților
„Puteți distruge o țară închizând-o în acest fel”, a spus Trump la Fox News, avertizând că o „recesiune severă” ar putea duce la pierderea mai multor vieți decât noul coronavirus, potrivit Sputnik France

„Pierdem mii și mii de oameni în fiecare an din cauza gripei și nu închidem țara”, a declarat Trump.

Gripa ucide în medie 37.000 de oameni în fiecare an în Statele Unite, reamintește AFP. Noul coronavirus a ucis 600 de persoane, fiind aproape 50.000 de cazuri confirmate oficial, potrivit datelor de la Universitatea John Hopkins.

Inapoi la munca

„Putem pierde un număr de oameni din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem şi mai mulți oameni prin aruncarea țării într-o recesiune severă”, a spus Trump, referindu-se la posibilitatea de a se ajunge la „mii de sinucideri”.

„Trebuie să ne întoarcem la muncă, mult mai devreme decât cred oamenii. Oamenii se pot întoarce la muncă și pot apela, în acelaşi timp, la bunul-simț, practicând distanțarea socială și urmând sfaturile specialiştilor din sănătate”, a subliniat preşedintele american.

Măsurile restrictive vor fi reconsiderate în curând

Măsurile de izolare recomandate de guvern, care ar trebui să dureze până la începutul săptămânii viitoare, vor fi apoi reevaluate, a asigurat Trump.

„Vom debloca destul de curând”, a anunţat preşedintele, spunând însă că restricțiile vor dura cu siguranță „puțin mai mult” decât cele 15 zile anunțate inițial.
Fluxul de știri
0