Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Adresarea lui Vladimir Putin către poporul rus în legătură cu epidemia de coronavirus

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaPreședintele Federației Ruse Vladimir Putin
Președintele Federației Ruse Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ieșit cu un mesaj către toți cetățenii ruși, în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Оператор лаборатории, носящий защитное снаряжение, проводит испытания в исследовательской лаборатории  - Sputnik Moldova
Rusia
Coronavirus: 57 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore în Rusia
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a venit cu un mesaj către toți cetățenii ruși, în legătură cu răspândirea infecției cu coronavirus.

Putin a subliniat că statul ar trebui să ia decizii înainte prompte, iar principalul obiectiv este viața și sănătatea cetățenilor.

Din cauza situației nefavorabile, șeful statului a anunțat amânarea datei votării amendamentelor la Constituție. Stabilirea unei noi date va fi luată ulterior, după consultarea cu specialiștii.

În cadrul acțiunilor de sprijinire a economiei, întreprinderilor și cetățenilor, președintele a propus următoarele măsuri:

  • Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, săptămâna viitoare este declarată liberă cu păstrarea salariilor. Toate structurile necesare, inclusiv transportul, guvernul, farmaciile vor continua să funcționeze.
  • În următoarele șase luni, toate plățile și prestațiile sociale vor rămâne fără a fi nevoie de certificate de confirmare a veniturilor.
  • În legătură cu cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii, toate plățile pentru veterani ar trebui să fie efectuate înainte de 9 mai.
  • Plățile din concediul medical trebuie calculate în proporție de cel puțin un salariu minim pe lună.
  • Indemnizația de șomaj ar trebui echivalat cu salariul minim.
  • În cazul scăderii veniturilor lunare cu mai mult de 30%, cetățenilor ar trebui să li se acorde o vacanță la plata ratelor  la împrumuturile de consum și credite ipotecare.
  • Întreprinderile mici și mijlocii trebuie să li se acorde o amânare fiscală de șase luni, în afară de cea la plata TVA și prime de asigurare.
  • Președintele a solicitat guvernului și Băncii Centrale să propună și să ia măsuri suplimentare pentru dezvoltarea durabilă a sectorului real al economiei, inclusiv garanții de stat;
  • Un moratoriu de șase luni privind falimentul întreprinderilor aflate într-o situație dificilă.
  • Toate plățile de venit sub formă de dobânzi și dividende care pleacă în străinătate ar trebui să fie impozitate cu o rată de 15%.
  • Procentul depozitelor bancare este impozitat în proporție de 13%.

Președintele a cerut să nu se bizuie pe „lăsătura rusească”(русское авось...) și să respecte toate recomand[rile pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Numărul total de pacienți cu COVID-19 în Rusia a ajuns la 658 (410 dintre ei la Moscova), 29 recuperați, 122 de mii sunt sub observație.

În total, potrivit OMS, aproximativ 370 de mii de persoane au fost infectate în întreaga lume, aproximativ 16 mii au murit.

Fluxul de știri
0