Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Educației anunță prelungirea perioadei de suspendare a procesului educațional

© Sputnik / Miroslav RotariПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până pe data de 15 mai.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin privind prelungirea perioadei de suspendare a procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private de educaţie timpurie, în instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență.

000 - Sputnik Moldova
Societate
Lecții online: Elevii au orar, primesc calificative, iar absențele sunt înregistrate

Astfel, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional de la distanţă, prin utilizarea tehnologiilor informaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ.

Amintim că, initial, prin hotărârea Guvernului a fost suspendat procesul de învățământ din data de 11 martie până în data de 31 martie. Ulterior, autoritățile au specificat că termenul poate fi modificat în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară.

Potrivit datelor, pentru 580 de mii de elevi procesul de studii a fost suspendat. Dintre aceștia, 130 de mii de copii sunt cu vârstă preșcolară, alții 330 de mii sunt elevi ai liceelor și aproape 100 de mii - fac parte din sistemul de învățământ tehnic și superior.

Fluxul de știri
0