Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru femeile care doresc să lanseze o afacere: Programul la care pot participa

© Sputnik / OsmatescoIulia Costin
Iulia Costin - Sputnik Moldova
Abonare
Femeile care doresc să-și deschidă o afacere pot participa la Programul Guvernamental Femei în Afaceri. Detalii despre beneficiile acestui program aflați de la Iulia Costin, directorul general ODIMM.
Important pentru femeile care doresc să-și lanseze o afacere: Programul la care pot aplica

Și în perioada de criză în care ne-am pomenit din cauza răspândirii virusului de tip nou COVID-19, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) își desfășoară activitatea online și oferă suport antreprenorilor din Moldova, dar și celor care doresc să-și lanseze o afacere.

Astfel, începând cu data de 11 martie 2020, femeile antreprenoare la toate etapele de dezvoltare ale afacerilor se pot înscrie la una din cele trei componente de suport ale Programului "Femei în Afaceri". Înscrierile se fac doar în regim online.

Potrivit directorului general ODIMM, Iulia Costin, prima componentă presupune "Suport la inițierea afacerii" la care pot aplica femeile care planifică lansarea unei afaceri. Termenul limită este 11 mai 2020.

"În cadrul acestei componente femeile pot beneficia de: instruire antreprenorială, mentorat și ghidare. Până în prezent avem deja înregistrate 85 de cereri online", a declarat pentru Sputnik Iulia Costin.

Cea de-a II-a componentă din cadrul programului este "Suport pentru afacerile nou create"  (Concurs de granturi mici). Aceasta presupune accesarea de granturi în valoare de până la 167.000 lei pentru companiile înregistrate de la 0 la 2 ani. Potrivit directorului general ODIMM, la ora actuală sunt depuse deja șase proiecte investiționale. Doritorii pot aplica până în data de 11 aprilie 2020.

Forumul anual al femeilor din Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Peste 350 de femei din țară au venit la Chișinău: Iată ce au făcut

Componenta III "Suport pentru companiile în creștere" (Concurs de granturi mari) presupune oferirea unei finanțări nerambursabile de până  la 1 649 000 lei pentru companiile active pe piață mai mult de 2 ani, orientate spre export sau exportatoare. Termenul limită de aplicare este 26 aprilie 2020.

De menționat că Programului Guvernamental "Femei în afaceri" a fost lansat în anul 2016. Până în prezent sute de femei din țara noastră au beneficiat de ajutor financiar și gestionează deja afaceri de succes, reușind să creeze mai multe locuri de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0