Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

România s-a unit în rugăciune de Bunavestire

Abonare
La îndemnul Bisericii Ortodoxe Române, credincioșii din România și-au unit astăzi rugăciunile la ora 12:00, de Bunavestire, cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru depășirea pandemiei.

BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik, Marius Holdean. Sunetul clopotelor a însoțit rugăciunile credincioșilor care au transformat propriile locuințe în Biserici și i-au cerut lui Dumnezeu ajutor în depășirea pandemiei, scrie agenția de știri basilica.ro. Respectând îndemnul Bisericii, de sărbătoarea Bunei Vestiri, la mijlocul zilei, au fost rostite Tatăl nostru și Apărătoare Doamnă, dar și alte rugăciuni pentru a primi harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, mai spune sursa citată.

Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova
Mergem sau nu la Sfânta Liturghie pe timp de pandemie: Ce spune Sinodul BOM - Video

În acest răstimp, timp de 2-3 minute, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România au răsunat chemând pe toată lumea la rugăciune, iar în biserici, clericii au oficiat Sfânta Liturghie, iar la final au implorat mila divină prin Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei:

”Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.

Ieri, Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat o rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Распятие  - Sputnik Moldova
Societate
Preot amendat de polițiști pentru că a desfășurat slujba în biserică
Potrivit comunicatului de presă al Cancelariei Sfântului Sinod, deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri, a anunțat ieri basilica.ro.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, se mai spunea în anunțul făcut public de Cancelaria Sfântului Sinod.

Fluxul de știri
0