Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova

© AP Photo / Elaine ThompsonМедицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre răspândirea virusului COVID-19 în Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne neschimbat - 125 de cazuri. Este vorba de 45 de cazuri de import și 80 de cazuri cu transmitere locală. 

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări în conducerea Spitalului Clinic Republican: Cine este noul director

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în cadrul briefingului din această dimineață date actualizate despre răspândirea infecției COVID-19. 

”Cazuri de import sunt 45. Este vorba de Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România și Cehia”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

La Chișinău au fost înregistrate 32 de cazuri, Hâncești -18 cazuri, Căușeni - 5 cazuri, Ștefan Vodă - 4 cazuri, Ialoveni - 3 cazuri, Anenii Noi – 3 cazuri, Soroca - 3 cazuri, Sângerei - 2 cazuri, Șoldănești – 2 cazuri, Cantemir - 1 caz, Râșcani - 1 caz, Regiunea, Regiunea Transnistreană– 6 cazuri;

Până ieri, ambulanța a fost solicitată în 2125 de cazuri. La această oră avem 109 persoane suspecte de contaminare cu COVID-19.  

”Serviciul de asistență prespitalicească a fost solicitat în 2125 de cazuri. Au fost transportate 109 persoane suspecte cu coronavirus. Dintre care, adulți – 6 și copii 13”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat aseară că autoritățile sunt nevoite să treacă la „scenariul doi de acțiune”, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 a depășit 100 de cazuri.

Scenariul presupune măsuri restrictive mai aspre, cum au fost cele dispuse ieri de Comisia Situații Excepționale (CSE), a menționat Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. 

Fluxul de știri
0