Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări în conducerea Spitalului Clinic Republican: Cine este noul director

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința de ieri seară a Comisiei Situații Excepționale, în cadrul dispozițiilor emise de aceasta, a fost anunțată destituirea din funcție a director al Spitalul Clinic Republican

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Comisia Situații Excepționale a dispus marți, 24 martie, destituirea lui Anatol Ciubotaru din funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Noul director al instituției medicale este Andrei Uncuța, fost viceministru al Sănătății.

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a anunțat ieri noi măsuri în vederea prevenirii îmbolnăvirilor și răspândirii coronavirusului de tip nou. Potrivit acestora, conducătorii unor instituții ar putea fi eliberați din funcții în cazul în care nu vor îndeplini dispozițiile Comisiei.

”Încălcarea intenționată sau din neglijență a dispozițiilor Comisiei, constituie temei de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice”, specifică documentul.

Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Măsuri aspre, inclusiv concedieri: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale
Eliberarea din funcție (concedierea) se dispune prin dispoziția Comisiei pentru situații excepționale, în baza propunerii verbale sau scrise a unui membru al Comisiei.

Totodată, se menționează că prevederile art. 86 alin. 2, 87, 89, 90 din Codul muncii, precum și alte prevederi legale ce impun condiții, restricții și reguli de eliberare din funcție nu sunt aplicabile pe perioada stării de urgență.

 Dispozițiile normative și individuale ale Comisiei pentru situații excepționale pot fi contestate direct în instanța de judecată în termen de 24 de ore din momentul afișării pe pagina oficială a Guvernului. Însă contestația depusă nu suspendă efectele actului contestat.

De asemenea, instanța de judecată nu este în drept să suspende actul contestat.

Fluxul de știri
0