Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă 24 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaВиорика Думбрэвяну
Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova au fost confirmate încă 24 de infestări cu coronavirus. Bilanțul este de 149 de bolnavi.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Alte 24 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi. Bilanțul îmbolnăvirilor este acum de 149 de cazuri.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Chicu: Ce se va întâmpla în Moldova dacă cetățenii nu vor executa deciziile autorităților

Informația a fost făcută publică de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

În total, în laborator au fost analizate 153 de probe, iar în 24 de cazuri virusul a fost confirmat.

Trei dintre cele 24 de cazuri sunt „de import” - două din Marea Britanie și unul din Germania. În alte 21 de cazuri, virusul s-a transmis la nivel local – în Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Ialoveni, Strășeni.

Ministrul Sănătății a făcut precizările la briefingul organizat după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. La briefing a participat și premierul Ion Chicu.

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, medicii precizând că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după COVID-19.

Fluxul de știri
0