Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primar: Autoritățile locale se descurcă cum pot în lupta contra pandemiei COVID-19

© Photo : Facebook / Constantin CojocaruConstantin Cojocaru
Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile publice locale se descurcă cum pot în această luptă contra pandemiei COVID-19, spun reprezentanții APL-urilor
Primar: Autoritățile locale, lăsate să se descurce singure în lupta cu COVID-19

Primarul orașului Edineț, Constantin Cojocaru, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că autoritățile publice locale ar dori o implicare mai mare în lupta contra pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât, Contantin Cojocaru a menționat că APL-urile au nevoie de echipanete speciale pentru persoanele care dezinfectează scările blocurilor, străzile sau care le duc de mâncare celor nevoieși și persoanelor în etate. O problemă ar fi lipsa de măști.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Societate
Soțul femeii care a murit de COVID-19 ar putea să fie externat: Iată ce declară
”Autoritățile publice locale cam sunt lăsate să se descurce cu propriile forțe în această luptă contra pandemiei de coronavirus. Noi avem nevoie de combinizoane de unică folosință și nu doar, măști la fel nu avem. Aici cred că ar fi nevoie de o implicare mai mare. În mare parte legătura cu teritoriile nu prea există”, a declarat primaril de la Edineț.

De altă parte, primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a declarat pentru Sputnik Moldova că deocamdată autoritățile centrale își face munca bine, iar în această situație fără precendent pentru țara noastră trebuie să înțelegem că pentru nimeni nu este simplu.

Главные часы Республики - Sputnik Moldova
Dangăte de clopot în toată țara pe timp de epidemie: Anunțul Mitropoliei Moldovei
”Din punctul meu de vedere, autoritățile centrale își fac lucrul bine. Nu este real ca autoritățile centrale să țină la curent fiecare raion în parte. Fiecare trebuie să întreprindă măsuri în funcție de posibilități. Pe parcurs, eu sunt convins că vor fi luate și anumite decizii, inclusiv financiare pentru a ajuta autoritățile publice locale”, a declarat primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari.

Președintele executiv al CALM, Viorel Furdui, spune însă că la ora actuală se atestă o insuficiență semnificativă de bani, întrucât măsurile privind dezinfectarea și alte chestii ce se impun în această perioadă costă. Autoritățile publice locale au neviue de soluții de dezinfectare, îmbrăcăminte specială, măștile de protecție și altele. 

Fluxul de știri
0