Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon anunță trecerea la „scenariul 2 de acțiune”: 125 bolnavi de COVID-19

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 16 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi, bilanțul ajungând la 125 de cazuri. „Sperăm că vom trece prin această provocare fără măsuri de restricționare mai dure”, a spus Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt nevoite să treacă la „scenariul doi de acțiune”, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 a depășit 100 de cazuri.

Angajații SEL-urilor dezinfectează blocurile locative în Chișinău - Sputnik Moldova
Alertă maximă: Ce fac autoritățile municipale ca să prevină apariția focarelor de COVID-19

Scenariul presupune măsuri restrictive mai aspre, cum au fost cele dispuse ieri de Comisia Situații Excepționale (CSE), a menționat Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, convocată în această seară.

„Sperăm că vom trece prin această provocare fără măsuri de restricționare mai dure”, a spus Igor Dodon.

La ora actuală, situația este gestionată bine de autorități, a dat asigurări șeful statului.

Igor Dodon a declarat că până în prezent au fost întocmite 84 de procese verbale pentru contravenții legate de încălcarea carantinei și altor reguli ce se referă la combaterea răspândirii COVID-19.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că banii adunați pe conturile speciale deschise de autorități vor fi utilizați și pentru „motivarea financiară” a angajaților din sănătate.

Ea a precizat că încă 16 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi, dintr-un total de 104 teste de laborator. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 125 de cazuri.

Fluxul de știri
0