Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Armata va fi scoasă în stradă: Decizia șefului statului

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19
Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii urmează să ajute Ministerul Afacerilor Interne la patrularea în locurile publice pentru a asigura realizarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a luat decizia de a implica efectivul ministerului Apărării în gestionarea crizei provocate de epidemia de coronavirus, în răspândirii COVID-19 în regiune.

”Am semnat în acest sens un decret care permite militarilor să participe la acțiunile desfășurate în acest scop, pentru a sprijini suplimentar eforturile guvernului în combaterea pandemiei”, a scris cu puțin timp în urmă șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere de lucru cu conducerea ministerului Apărării, a ministerului Afacerilor Interne și cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia a fost discutat modul în care instituțiile statului își vor coordona acțiunile pentru a asigura implementarea deciziilor luate de autorități în vederea combaterii răspândirii virusului.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Interdicții dure din 25 martie: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale

Președintele a explicat că ministerul Apărării urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

”Totodată, militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspândirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vârstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspândirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili”, a subliniat Dodon.

Acolo unde va fi necesar, militarii vor asigura și sprijinul persoanelor în etate pentru ca acestea să nu fie nevoite să părăsească domiciliu.

Țeful statului a mai adăugat că, în funcție de evoluția ulterioară a situației, ar putea fi decise și alte măsuri menite să stopeze răspândirea virusului.

Fluxul de știri
0