Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul ministrului Sănătății pentru moldovenii de pe ambele maluri ale Nistrului - Video

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a dat asigurări că toți moldovenii care sunt infectați cu COVID-19 vor beneficia de tot sprijinul necesar, indiferent dacă se află pe malul drept sau stâng al râului Nistru.

CIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Chiar dacă trecem printr-o perioadă de criză din cauza răspândirii COVID-19, se pare că este o un moment în care putem observa spiritul de solidaritate care apropie cele două maluri ale Nistrului. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat pentru jurnaliști că persoanele care s-au infectat cu noul tip de coronavirus vor beneficia de toată asistența necesară, indiferent dacă este locuitor de pe malul drept sau stâng al Nistrului.

”Vreau să menționez că aceste 109 cazuri se referă atât la persoane din dreapta, cât și din stânga Nistrului și toate persoanele, indiferent dacă este vorba despre stânga sau dreapta Nistrului, beneficiază de aceste teste și de procesul de monitorizare a stării de sănătate a acestora”, a subliniat Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că au mai fost efectuate mai multe teste în rândul studenților de la Universitatea Tenică din Moldova și că nu au fost detectate noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.
Ученый из лаборатории  - Sputnik Moldova
Societate
Ultima Oră: Alte 15 cazuri de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova

”Ne bucură faptul că nu mai avem extinderea cazurilor printre studenți de la această universitate, respectiv, măsurile carea au fost întreprinse sunt proactive pentru prevenirea infectării altor persoane”, a mai precizat Dumbrăveanu.

Luni, au fost înregistrate încă 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, patru sunt de import, (două din Franța, 1 - Ucraina, 1 - Cehia). Alte 11 cazuri sunt cu transmitere locală. Printre acestea și o gravidă care a intrat cu o persoană revenită recent din călătoria la mănăstirea din Ucraina.

Fluxul de știri
0