Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima Oră: Alte 15 cazuri de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova

© AP Photo / Andrew HarnikУченый из лаборатории
Ученый из лаборатории  - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații sunt prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 mar - Sputnik. Alte 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19 sunt înregistrate în țara noastră. Atfsel, numărul persoanelor infectate ajunge la 109. Din cele 15 cazuri confirmate astăzi, în urma procesării a 115 probe, patru sunt de import, două din Franța, 1 - Ucraina, 1 - Cehia. Alte 11 cazuri sunt cu transmitere locală. Printre acestea și o gravidă de la Ștefan Vodă, care a intrat în contact cu o persoană revenită recent din călătoria la mănăstirea din Ucraina.

Svetlana Lupu - Sputnik Moldova
Încă 7 spitale din țară vor trata bolnavii de COVID-19

Informațiile au fost prezentate de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Potrivit ministrului, a fost înregistrat încă un caz de infectare în rândul medicilor, care a intrat în contact cu o persoană revenită din una din zonele de risc, dar care a ascuns această informație. Dumbrăveanu mai spune că 10 persoane rămân în continuare în stare gravă, iar astăzi încă un pacient a fost transferat la Spitalul Clinic Republican. 

Tot astăzi au fost prelevate și procesate probe de la studenții de la Universitatea Tehnică. 

„Ne bucurăm că nu mai există extinderea cazurilor printre studenții de la această universitate. Măsurile care au fost întreprinse sunt pro-active pentru a preveni infectarea altor persoane”, a declarat Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății menționează că patru cazuri confirmate astăzi sunt din regiunea transnistreană. Potrivit acesteia, toate persoanele, suspecte, sau confirmate cu COVID-19, indiferent că au domiciliul în partea dreaptă sau stângă a Nistrului, beneficiază de testare, monitorizare, iar în caz de necesitate de tratament. 

De precizat, astăzi la 21:00 Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință, în cadrul căreia vor fi aprobate noi măsuri de prevenție a răspândirii noului coronavirus. 

Fluxul de știri
0