Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lupta cu coronavirusul: Stare de urgență în Franța

© AFP 2024 / LOIC VENANCEPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul francez a adoptat duminică seara, 22 martie, printr-un vot final al Adunării, proiectul de lege care permite stabilirea unei stări de urgență sanitare de două luni în fața epidemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Adunarea Națională a adoptat duminică, 22 martie, un proiect de lege privind starea de urgență sanitară pentru a lupta mai eficient împotriva epidemiei de coronavirus din Franța.

Starea de urgență sanitară, care face posibilă declararea unei stări de urgență pe întregul sau o parte a teritoriului "în cazul unui dezastru în sănătate, în special a unei epidemii care implică prin natura și gravitatea sa, sănătatea populației" , prevede restricționarea libertăților publice (izolare, rechiziții etc.). 

Nota red. - Rechiziție=Măsură excepțională prin care un organ al administrației de stat obligă pe cetățeni la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile (contra plată) pentru nevoile armatei sau ale statului.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Ministerul ceh al sănătății: Preparatul care ajută la tratarea COVID-19

Starea de urgență va fi stabilită pentru două luni de la data promulgării acestei legi și publicarea ei în „Jurnalul Oficial”. Dacă situația în sănătate se îmbunătățește în Franța, autoritățile pot pune capăt acesteia înainte de termen.

Pe lângă starea de urgență sanitară, proiectul de lege autorizează guvernul să ia, prin ordonanță, o serie de măsuri pentru susținerea companiilor și să decidă amânarea celei de-a doua runde a alegerilor municipale, potrivit AFP.

Covid-19 în Franța

În seara zilei de 22 martie, Franța a avut un total de 674 de decese înregistrate în spitalele sale și 7.240 de persoane spitalizate din cauza coronavirusului, a anunțat Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății.

În 24 de ore, 112 persoane au murit în țară din cauza coronavirusului. Printre aceste decese se numără pentru prima dată un medic de spital.

Fluxul de știri
0