Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul ceh al sănătății: Preparatul care ajută la tratarea COVID-19

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din Cehia afirmă că există un preparat medical care, potențial, ajută la tratarea bolii COVID-19, provocată de coronavirusul de tip nou.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. În lupta cu COVID-19 poate ajuta preparatul Plaquenil, a declarat ministrul ceh al sănătății Adam Vojtech, potrivit RIA Novosti.

Duminică, președintele Centrului de criză, viceministrul Sănătății Roman Primuyla a comunicat despre existența unui preparat care scurtează timpul necesar pentru înlăturarea virusului din organismul persoanei infectate, însă nu a dezvăluit denumirea medicamentului.

”Potrivit informației științifice de care dispunem la moment, preparatul Plaquenil este potențial eficient în tratarea bolii COVID-19, de aceea este necesar să prevenim situația în care acesta ar deveni inaccesibil, a declarat ulterior Vojtech.

Ministrul a precizat că prescrierea medicamentului Plaquenil le-a fost interzisă tuturor medicilor, cu excepția specialiștilor din sfera alergologiei, imunologiei clinice dermato-venerologiei și reumatologiei, dar și infectologilor.

Усиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia au început testările unui vaccin împotriva coronavirusului - detalii

Farmaciilor le este interzis să vândă medicamentul, dacă în rețetă nu este indicată diagnoza pacientului și specializarea medicului. Preparatul nu poate fi prescris pentru o perioadă mai mare de două luni. Preparatul Plaquenil este produs în calitate de remediu împotriva malariei de către firma franceză Sanofi Aventis.

Duminică a devenit cunoscut faptul că Japonia a început testarea preparatului Avigan, cunoscut de asemenea ca Favipiravir și Favilavir, în calitate de remediu cu bune perspective de tratare a pneumoniei provocate de infecția cu noul coronavirus.

Anterior, și președintele SUA, Donald Trump, a anunțat a despre testarea medicamentului Hidroksihlorohi pentru utilizarea în lupta cu coronavirusul.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu noul coronavirus drept pandemie. Aproximativ 318.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial, fiind înregistrate peste 13.700 de decese. Pe primele trei locuri ca număr de persoane infectate se află Italia, China și SUA.

Fluxul de știri
0