Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 7 spitale din țară vor trata bolnavii de COVID-19

© Sputnik / OsmatescoSvetlana Lupu
Svetlana Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 7 spitale din țară vor trata persoanele infectate sau suspectate de COVID-19. Declarația a fost făcută, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, de către Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești a Ministerului Sănătății.
Încă 7 spitale din țară vor trata bolnavii de COVID-19

În condițiile răspândirii COVID-19 pe întreg teritoriul țării, Ministerul Sănătății pregătește încă 7 instituții medicale, unde vor fi internate și tratate persoanele bolnave sau suspectate că ar fi purtătoare a infecției. Vorbim despre Spitalul Clinic Municipal Bălți, Spitalul Raional Comrat, Spitalul Raional Cahul, Spitalul Raional Orhei, Spitalul raional Căușeni, Spitalul Raional Edineț și Centrul de Sănătate din Nicoreni.

”Am evaluat sediile spitalelor, din punct de vedere epidemiologic, am stabilit și coordonat traseele pentru această categorie de pacienți. Instituțiile sunt dotate cu echipamente de protecție, iar personalul a fost instruit. Două spitale au fost deja pregătite, celelalte cinci vor finaliza mâine pregătirea”, ne-a relatat Svetlana Lupu.

De asemenea, Svetlana Lupu a dat asigurări că instituțiile medicale care tratează și supraveghează persoanele infectate cu COVID -19 sau suspectate că ar fi contractat infecția sunt asigurate cu echipamente medicale de protecție.  

”Nu avem insuficiență de echipamente de protecție în instituțiile medicale, inclusiv la nivelul de asistență medicală urgentă prespitalicească. Toți lucrătorii medicali care interacționează cu persoane suspectate sau bolnave de COVID-19 beneficiază de acest echipament de protecție”, a precizat Svetlana Lupu.

În prezent, bolnavii de COVID-19 sunt tratați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății și Institutul Mamei și Copilului.  

Fluxul de știri
0