Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum își vor ridica bătrânii pensiile în plină pandemie: Precizări făcute de Igor Dodon

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaIgor Dodon
Igor Dodon  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că bătrânii vor primi în această lună pensiile pe card pentru a nu crea cozi la oficiile poștale.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Bătrânii vor primi în această lună, în măsura posibilităților, pensiile pe card. Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, se examinează această posibilite. Persoanele care nu dispun de un card vor trebui să meargă la poștă pentru a ridica banii. Șeful statului dă asigurări că procesul va fi strict monitorizat, iar pensionarii vor trebui să respecte distanța socială.

Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Societate
Agenția Servicii Publice prestează un număr limitat de servicii: Ce acte sunt eliberate

”Vom crea un mecanism pentru a nu se forma cozi la oficiile poștale. Să vedem ce putem achita prin transfer. Să nu avem prea multă lume la primirea pensiilor”, a precizat Dodon.

Președintele a făcut declarațiile după întrevederea cu conducerea de vârf a țării. În cadrul acesteia au fost discutate mai multe subiecte: în ce măsură este necesară implicarea armatei în lupta privind combaterea epidemiei COVID-19, anularea restricțiilor pentru anumite magazine, desfășurarea procesului de învățământ și ajutorul oferit de OMS, China și Rusia.

Numărul persoanelor contaminate cu COVID-19 în Moldova a ajuns la 94. Reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat repetat oamenii să stea acasă, iar cei care au intrat în contact cu persoane bolnave sau au venit din zone de risc - să respecte regimul de autoizolare.

Fluxul de știri
0