Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune șeful statului: Va fi sau nu va implicată armata în lupta cu COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că deocamdată nu este necesar să fie implicată armata în lupta privind combaterea pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că nu este deocamdată nevoie de implicarea armatei în lupta privind combaterea pandemiei de COVID-19. Totuși, el spune că armata ese pregătită să intervină în caz de necesitate. Președintele a semnat astăzi mai multe protocoale în acest sens.

”Este impus un regim special. Am vorbit cu ministrul Apărării. Suntem gata să implicăm și armata. Deocamdată, situația este bine gestionată și nu este necesară implicarea forțelor suplimentare”, a precizat Igor Dodon.

Președintele țării, Igor Dodon, a făcut declarațiile după întâlnirea din această dimineață cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon  - Sputnik Moldova
Societate
Cum își vor ridica bătrânii pensiile în plină pandemie: Precizări făcute de Igor Dodon

În cadrul acesteia au fost discutate mai multe subiecte: în ce măsură este necesară implicarea armatei în lupta privind combaterea epidemiei COVID-19, anularea restricțiilor pentru anumite magazine, desfășurarea procesului de învățământ și ajutorul oferit de OMS, China și Rusia.

La această oră avem 94 de cazuri confirmate de COVID-19. Este vorba de 38 de cazuri de import și 54 cu transmitere locală. Zece persoane sunt în stare gravă, iar 7 - satisfăcătoare. Restul sunt în stare medie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat repetat oamenii să stea acasă, iar cei care au intrat în contact cu persoane bolnave sau au venit din zone de risc - să respecte regimul de autoizolare.

Fluxul de știri
0