Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să vă protejați de coronavirus: Sfaturile specialistului în medicina ayurvedică

© Sputnik / Miroslav RotariAurel Ștefanesa
Aurel Ștefanesa - Sputnik Moldova
Abonare
Specialistul în medicina ayurvedică Aurel Ștefanesa a oferit câteva sfaturi prețioase pe care trebuie să le urmați pentru a vă proteja și a vă ajuta să preveniți răspândirea virusului de tip nou COVID-19.
Cum să vă protejați de coronavirus: Sfaturile specialistului în medicina ayurvedică

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Aurel Ștefanesa a menționat câteva metode importante de protecție împotriva COVID-19. Prima regulă de aur este să respectați o igienă bună a mâinilor. Pe lângă aceasta, specialistul în medicina ayurvedică a remarcat o metodă inedită de dezinfectare pe care trebuie să o utilizați atunci când vă spălați mâinile cu săpun.

"Pe lângă faptul că trebuie să masați toată suprafața mâinilor - între degete și sub unghii, trebuie să introduceți cu ajutorul degetelor și câte un pic de soluție de săpun în fiecare nară. Lăsați-o să acționeze timp de cinci-zece minute, pentru că orice săpun nimerind pe mucoasă distruge imediat virusul", a precizat Aurel Ștefanesa.

Specialistul s-a referit și la importanța gelurilor antibacteriene. Acestea, dacă nu pot fi găsite în farmacii, pot fi preparate cu ușurință în condiții casnice, amestecând următoarele ingrediente: alcool care se aibă cel puțin 70 de grade, gel de aloe vera și câteva picături de ulei esențial (eucalipt, trandafir, etc).

Potrivit lui Aurel Ștefanesa, în această perioadă trebuie să consumați cât mai multă apă caldă. Specialistul recomandă un "cocktail minune" care conține vitamine necesare pentru a vă proteja de acest virus.

"Lăsați o lămâie pentru două-trei ore în congelator, după care dați-o prin răzătoare. Adăugați o linguriță de zest de lămâie la 400-500 ml de apă caldă. Pe lângă aceasta, adăugați o linguriță cu pudră de turmeric sau curcuma. Serviți această băutură cel puțin o dată pe zi. Dacă adăugați doar zestul de lămâie, atunci serviți băutura la fiecare două-trei ore", a subliniat el.

Aurel Ștefanesa a mai adaugat că în această perioadă trebuie să consumați cât mai multe fructe și legume proaspete, iar când veniți acasă de la cumpărături sau serviciu să puneți imediat hainele în mașina de spălat. Totodată, nu trebuie de uitat despre aerisirea locuinței și despre respectarea unor norme stricte de curățenie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0