Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaФедеральный канцлер Германии Ангела Меркель
Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirile de grup ale cetățenilor sunt acum inacceptabile în Germania din cauza pandemiei coronavirusului, iar poliția are dreptul de a impune sancțiuni în cazul încălcării repetate a restricției, a spus cancelarul Angela Merkel anterior.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Cancelarul german Angela Merkel a fost plasată în carantină, în casă, după ce s-a aflat că a avut contact cu un medic care a fost testat apoi pozitiv cu coronavirus.

Știrea, care a devenit imediat principală pe portalurile de informaționale, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert.

Cancelarul a fost informat imediat după întâlnirea de duminică cu presa.

"Cancelarul ... va fi testat în mod regulat în zilele următoare ... (și) își va îndeplini activitatea oficială de acasă", a anunțat Steffen Seibert într-o declarație.

Albert al II-lea, Prinț de Monaco - Sputnik Moldova
Noul coronavirus nu cruță nici ”capete încoronate”: Prințul de Monaco, testat pozitiv
La începutul zilei de ieri, cancelarul a declarat că guvernul și statele federale au convenit să înăsprească măsurile privind libertatea de circulație a cetățenilor în țară din cauza situației epidemiologice.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Germania a crescut la peste 23.974 de cazuri, iar numărul de decese a ajuns la 92, potrivit Universității Johns Hopkins.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu noul coronavirus drept pandemie la 11 martie. Aproximativ 318.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial, cu peste 13.700 de persoane decedate, arată site-ul Universității Johns Hopkins.

Fluxul de știri
0