Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor fi sau nu înăsprite măsurile antiepidemice: Ce spune președintele

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, care a participat astăzi la ședința Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19, a vorbit despre posibilitatea înăspririi măsurilor de luptă cu pandemia.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Șeful statului susține că, după consultările cu Organizația Mondială a Sănătății, s-a constatat că nu există la această etapă necesitatea de a înăspri măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Igor Dodon a atenționat însă că se va recurge la acest lucru dacă oamenii vor sfida deciziile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. 

”Sunt unii care zic că ar trebui să mergem mai dur. Primesc mesaje zilnic de la cetățeni care îmi zic să scoatem armata pe străzi, să blocăm oamenii în case. Am discutat cu cei de la Ministerul Sănătății și cu cei de la OMS. Ei ne spun că nu avem nevoie de restricții mai dure la această etapă. Dar vreau să știți că noi suntem gata să intervenim cu măsuri mai dure, dacă va fi necesar”, a declarat președintele. 

În context, șeful statului a îndemnat oamenii care ar putea fi purtători de virus să evite contactele cu persoanele în etate.

Самолет МЧС России - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia ajută Italia în lupta împotriva COVID-19: Opt echipe de medici pleacă în peninsulă

”Reiterez: posibil nici nu știți că sunteți purtător de virus și posibil nici n-o să dea semnale, dar atunci când mergeți la persoane în etate - la părinți, la bunici - îi supuneți riscului. Vă rog mult să aveți grijă de părinții voștri. Dacă putem să evităm contactele, haideți să le evităm”, a menționat președintele. 

Igor Dodon a mai declarat că astăzi forțele de ordine au înregistrat 66 de cazuri contravenționale. Au fost sancționați cei care sfidează deciziile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

Astăzi au fost confirmate 14 cazuri noi de infectare cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, numărul celor contaminați a ajuns la 94.

Fluxul de știri
0