Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ropote de aplauze în tot Chișinăul: Mii de oameni i-au încurajat pe medici - Video

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de locuitori ai Capitalei au ieșit astăzi la ferestre și i-au aplaudat pe medicii moldoveni care depun eforturi uriașe pentru combaterea infecției cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Clipe emoționante în Capitală. Mii de oameni au ieșit astăzi la ora 18:00 la ferestre și pe balcoane pentru a participa la un flashmob în susținerea medicilor și asistentelor care stau în prima linie de luptă împotriva coronavirusului.

Urmând exemplul altor țări, oamenii i-au aplaudat pe angajații sistemului medical timp de câteva minute. 

La flashmobul în susținerea medicilor au participat și polițiștii, care au vrut să-i încurajeze astfel pe cei care depun eforturi uriașe pentru combaterea coronavirusului. 

Ministerul Sănătății a venit astăzi cu un apel către cetățeni despre necesitatea asigurării confortului moral și siguranței psihologice a lucrătorilor medicali aflați în prima linie de luptă cu coronavirusul.

Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu, despre iresponsabilitate: ”Niciodată nu m-am bucurat atât de mult că plouă”

Protecția lucrătorilor medicali este prioritară în actuala situație epidemiologică din Republica Moldova, subliniază instituția.

Ministerul informează că tot personalul medical din instituțiile strategice desemnate în tratamentul pacienților cu COVID-19 este asigurat cu echipamente de protecție. De asemenea, acesta a fost instruit în comun cu experții OMS.

Totodată, instituția menționează că situația epidemiologică prin COVID-19 este critică în toate țările din regiune, iar starea psiho-emoțională a personalul medical este un element extrem de important.

În acest context, Ministerul îndeamnă toți cetățenii să aibă o atitudine cât mai corectă față de cei care luptă astăzi pentru sănătatea noastră.

Fluxul de știri
0