Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu, despre iresponsabilitate: ”Niciodată nu m-am bucurat atât de mult că plouă”

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit în cadrul briefingului din această dimineață despre sancțiunile aplicate persoanelor care nu respectă regimul de autoizolare.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Viorica Dumbrăveanu a declarat că în ultimele 24 de ore poliția a aplicat 24 de amenzi persoanelor fizice care au încălcat regimul de autoizolare și care au introdus date false în fișele epidemiologice.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Societate
Numărul copiilor bolnavi de coronavirus a ajuns la 8: Declarația ministrului Sănătății
Au fost și dintre cei care au manifestat comportament agresiv în raport cu forțele de ordine, afirmă ministrul Sănătății. 

Pentru încălcări au fost sancționate și 19 persoane fizice, precum și 23 de transportatori auto. 

În contextul în care ieri numeroase persoane au ieșit la plimbări și au organizat petreceri în aer liber, deși în țară este stare de urgență, Viorica Dumbrăveanu s-a arătat mulțumită de faptul că vremea nu este prielnică pentru a ieși din casă și astăzi.

”Niciodată nu m-am gândit că am să mă bucur atât de mult că afară plouă - mă bucur și sper că ploaia va fi un impediment pentru cetățeni care nu s-au responsabilizat și nu au stat acasă. Sper ca ploaia să vină în ajutor”, a declarat ministrul Sănătății. 

Oficialul a vorbit și despre dificultatea unor angajați din sistemul medical de a ajunge la muncă, în condițiile în care multe curse interurbane au fost sistate temporar.

Spital în Italia - Sputnik Moldova
Durere imensă în Italia: Aproape 800 de decese în ultimele 24 de ore
Viorica Dumbrăveanu afirmă că a primit deja lista cu numele persoanelor care întâmpină astfel de impedimente și că Ministerul Sănătății va organiza transport pentru ca angajații să ajungă la muncă. 

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 80, așa cum a fost anunțat aseară. 

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 67 de persoane - 6 sunt în stare gravă, 4 în stare satisfăcătoare, iar 55 - în stare medie. 

Viorica Dumbrăveanu a precizat că până în prezent în Moldova s-au îmbolnăvit de COVID-19 8 copii. Ei sunt internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, iar evoluția stării lor este medie.

La Spitalul Clinic Republican rămân deocamdată internate două persoane. O pacientă este în stare gravă, iar starea celeilalte este medie. 

Fluxul de știri
0