Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia ar putea înăspri măsurile de carantină pentru coronavirus

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Rusia iau în calcul înăsprirea măsurilor de carantină în legătură cu răspândirea infecției de coronavirus.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. În contextul răspândirii coronavirusului de tip nou, Rusia ar pute să înăsprească măsurile de carantină și să ia măsuri suplimentare pentru depistarea rapidă și înregistrarea cetățenilor care au contactat cu persoane infectate, au comunicat pentru RIA Novosti surse din cadrul Guvernului.

”Matematic, viteza de răspândire a infecției în Rusia corespunde situației din țări ca Spania, Germania, Franța, Marea Britanie. Aceasta înseamnă o creștere zilnică între 27% și 33% la un număr corespunzător de bolnavi. Pentru ca Rusia să ajungă la o ”traiectorie” a țărilor care au reușit, cu relativ succes, să țină sub control răspândirea infecției – Singapore, Japonia, Coreea de Sud – este necesară luarea unor măsuri hotărâte de carantină, depistarea și testarea persoanelor care au contactat cu bolnavii și izolarea lor ulterioară”, a comunicat interlocutorul Agenției.

Acesta a subliniat că Rusia mai are o ”rezervă de timp pentru a adopta aceste măsuri dure, însă extrem de necesare pentru a putea lupta eficient cu coronavirusul”, iar autoritățile continuă ”să analizeze minuțios informația cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului adoptate de guvernele altor țări, în deosebi a celor care au înregistrat un mai mare succes în acest sens”.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Din această seară se interzice intrarea cetățenilor străini în România

”Pentru a lua o decizie privind oportunitatea unor măsuri suplimentare în Rusia, este studiată experiența internațională cu privire sporirea testării în masă a celor care au contactat cu bolnavii, carantina pentru cei care s-au îmbolnăvit, izolarea oamenilor, închiderea frontierelor, anularea acțiunilor de masă, închiderea acelor locuri unde se produc aglomerări de oameni”, a explicat sursa.

Interlocutorul a amintit de asemenea despre importanța ”consolidării încrederii în acțiunile guvernului”, menționând că liderii țărilor străine se adresează public către populație pentru a explica situația creată și acțiunile pe care le întreprind în vederea stăvilirii răspândirii infecției și restabilirii economiei.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență și este în vigoare ”codul roșu” în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou.. În țară au fost înregistrate până în prezent 80 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, o pacientă în vârstă de 61 de ani a murit. Totodată, o pacientă a fost declarată tratată, testele repetate  la coronavirus fiind negative. În câteva localități din țară a fost impusă carantină.

Fluxul de știri
0