Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Profesor: Cum să-i învățăm pe cei mici limba engleză acasă

© Sputnik / OsmatescoElena Vorotneac
Elena Vorotneac - Sputnik Moldova
Abonare
Acum, când toată lumea trebuie să stea acasă în carantină, avem destul timp să reflectăm, să petrecem timpul cu cei apropiați, să citim o carte interesantă sau, de ce nu, să învățăm o limbă străină.
Profesor: Cum să-i învățăm pe cei mici limba engleză acasă

Cel mai greu în această perioadă le este părinților care au copii mici care, din cauza epidemiei, nu frecventează grădinița. Dacă școlarii pot învăța la distanță grație unor platforme educaționale online, atunci picii se plictisesc rapid, iar părinții nu prea știu c activități interesante să mai inventeze pentru copii.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Elena Vorotneac, profesoara de limba engleză și literatura română, magistru în psihopedagogie, a spus că această perioadă este una benefică pentru a învăța o limbă străină, cum ar fi engleza. Profesoara le-a recomandat părinților o platformă online gratuită și captivantă pentru pici.

"Le recomand părinților să facă acest lucru, dar nu forțat. Cel mai bine este să-și învețe copiii într-un mod distractiv. De exemplu, părinții pot accesa site-ul dreamenglish.com, care este absolut gratuit și accesibil pentru toți. Acolo găsesc poezii, cântece și multe jocuri distractive în limba engleză, care cu siguranță vor îmbogăți vocabularul copilului", a menționat Elena Vorotneac.

În același timp, profesoara s-a referit și la sistemul educațional din țara noastră, menționând că acesta nu este încă pregătit să instruiască în totalitate copiii doar în baza lecțiilor oferite online, iar situația în care ne-am pomenit ne va învăța să apreciem și mai mult munca profesorilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0