Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o localitate din Moldova intră în carantină

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaОтделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице
Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei orașului Sângerei a decis să instituie carantină după ce în localitate a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik.  Orașul Sângeri intră în carantină de sâmbătă, 21 martie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei după confirmarea unui caz de infectare cu noul coronavirus  în localitate.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Medic, despre Bălceana, satul din care este moarta de coronavirus: Mulți oameni infestați

Cazul de COVID-19 este unui ”de import”, însă alte 27 de persoane au contactat cu persoana bolnavă. Informația a fost confirmată de medicul-șef al Centrului Sănătate Publică, Gheorghe Balea.

Carantina va fi impusă din 21 martie și până pe 1 aprilie. Deplasarea cetățenilor pe teritoriul orașului, în deosebi a minorilor, va fi limitată după ora 22:00.

La intrarea/ieșirea din orașul Sîngerei vor fi instituite două puncte de control. Accesul va fi permis doar pentru persoanele care au necesitatea strictă de a face cumpărături sa de serviciile Agenției Servicii Publice.

Agenții economici vor asigura stocurile necesare de produse alimentare.

Amintim că în data de 16 martie au intrat în carantină satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești. fiind confirmate 6 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 98 de persoane care au intrat în contact. Una dintre femeile bolnave a murit pe 18 martie.

Fluxul de știri
0