Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic, despre Bălceana, satul din care este moarta de coronavirus: Mulți oameni infestați

© REUTERS / AGENCJA GAZETAМедицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус
Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
În satul Bălceana din raionul Hâncești, în care a locuit prima victimă a infecției cu coronavirus din Moldova, care nu a respectat regimul de autoizolare, situația este gravă. Medicii spun că, drept rezultat, mulți oameni au fost infectați, molipsiți.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. La conferința de presă pe care a susținut-o ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și în care a anunțat decesul primului cetățean moldovean bolnav de coronavirus, a participat și Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Clinic Republican, acolo unde pacienta a fost tratată și, în final, a și decedat. El a dat mai multe detalii cu privire la tratamentul victimei.

"Au fost patru zile și patru nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Cu părere de rău, la ora 2:45 (astăzi noaptea –n.n.) ea a cedat, bolnava… a survenit un stop cardiac. Ea a fost la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, dintre care una și jumătate ea a fost la intubare", a spus Anatol Ciubotaru.

Vestea cea mai proastă este că, infestată fiind, victima s-a aflat timp de o săptămână în sat fără a respecta regimul de autoizolare. Ca rezultat, spune Anatol Ciubotaru, mulți oameni au fost infectați, molipsiți.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Primul deces în Moldova din cauza Coronavirusului
"Cu părere de rău, bolnava decedată s-a aflat o săptămână în sat după ce s-a întors din Italia. Satul din care este bolnava (Bălceana – n.n.) este în carantină, dar sunt foarte mulți bolnavi la supraveghere. În stare critică nu este nimeni, dar iată la e duce nerespectarea regimului de autoizolare care a fost recomandat doamnei. Ea nu a respectat regimul acesta și ca rezultat mulți oameni au fost infectați, molipsiți", a declarat directorul Spitalului Clinic Republican.

El a mai spus că medicii din acest spital au lucrat respectând toate măsurile de protecție și sunt gata să primească în continuare pacienți.

"În Spitalul Clinic Republican se mai află o bolnavă la terapie intensivă, dar care suferă de gripa H1N1, care este mult mai ușoară (nu de coronavirus – n.n.). Prima bolnavă care a fost spitalizată, noi o pregătim, probabil mâine, poimâine noi o vom externa. Starea este absolut normală: bolnava îmblă singură, se deservește. Așteptăm rezultatele a două probe la coronavirus și dacă sunt negative ea o să fie externată", a mai spus Ciubotaru.

Fluxul de știri
0