Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Companie aeriană din Moldova, amendată cu 50 de mii de lei - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaFly One
Fly One - Sputnik Moldova
Abonare
Compania aeriană „Fly One” a transportat din Egipt doi cetățeni ai ucraineni, contrar restricțiilor impuse în țara noastră în vederea stopării răspândirii noului coronavirus provenit din China.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Poliția de Frontieră anunță că o companie aeriană a fost amendată contravențional pentru încălcarea măsurilor de profilaxie instituite în țară.

Carantină în Italia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Precizări importante pentru moldovenii care nu pot să revină acasă de peste hotare

Astfel, contrar prevederilor privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, stipulate printr-o hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, compania aeriană „Fly One” SRL a adus în Republica Moldova, cu ruta Sharm-El-Sheikh–Chișinău, doi cetățeni ai Ucrainei. Este vorba de un zbor charter, efectuat în data de 18 martie curent, cu scopul de a-i aduce acasă pe cetățenii moldoveni aflați la odihnă în Egipt.

În condițiile în care compania aeriană a ignorat prevederile hotărârii respective, în privința acesteia a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție - „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”. „Fly One va trebui să achite o amendă în mărime de 1000 de unități convenționale, ceea ce constituie 50 000 lei.

Poliția de Frontieră amintește în context că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. A rămas însă posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de noul coronavirus.

”Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova”, precizează sursa.

Această restricție nu se referă însă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini poate fi autorizată dor în cazul coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Fluxul de știri
0