Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Precizări importante pentru moldovenii care nu pot să revină acasă de peste hotare

© SputnikCarantină în Italia
Carantină în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul în care majoritatea țărilor europene și-au închis frontierele și a unor măsuri restrictive menite oprească răspândirea noului coronavirus, unii moldoveni se pot pomeni în situația că au termenul de ședere peste hotare depășit.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu recomandări pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotare și care în momentul de față nu pot să revină acasă, riscând să depășească termenul legal de ședere pe teritoriul respectivelor țări

Автобусы с эвакуированными из Китая гражданами украины и других стран в аэропорту Харькова - Sputnik Moldova
Societate
Au sfidat recomandările: Și mai mulți cetățeni moldoveni sunt blocați în țările UE

Astfel, MAEIE aduce la cunoștința despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse în eventualitatea depășirii termenul de ședere, reglementat de actele normative interne sau Acordurile bilaterale în vigoare, care ar putea să survină în urma aplicării măsurilor restrictive privind ne-părăsirea zonelor afectate, plasării în instituții medicale sau carantină, precum și limitărilor aplicate de către țările terțe la traversările frontierelor sale, în scopul prevenirii răspândirii COVID19.

Potrivit instituției de resort, pentru a evita dificultățile ulterioare, inclusiv aplicarea sancțiunilor administrative urmare eventualelor depășiri ale termenilor de ședere, cetățenii moldoveni trebuie să contacteze serviciile migraționale sau autoritățile publice din regiunile respective pentru a se documenta asupra procedurii de extindere dreptului de ședere sau aplicării excepțiilor interne în legătură cu limitările impuse la traversarea frontierelor.

În cazul imposibilității obținerii informațiilor respective de la autoritățile locale, cetățenii Republicii Moldova vor solicita suportul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre.

Fluxul de știri
0