Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rectorul UTM, precizări cu privire la carantina instituită într-un cămin al instituției

© Sputnik / Ciobanu VictorCăminul studențesc al UTM aflat în carantina
Căminul studențesc al UTM aflat în carantina - Sputnik Moldova
Abonare
Studentul testat pozitiv la COVID-19 a părăsit căminul încă în data de 12 martie, însă abia ieri s-a aflat că acesta este infectat.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, a venit cu un șir de precizări în legătură cu situația creată în cadrul instituției.

Медицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Situația se agravează: Încă 13 cazuri de infectare cu COVID-19

Astfel, el a precizat că a fost anunțat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în dimineața zilei de joi, 19 martie, că un student de la UTM a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Viorel Bostan menționează că studentul respectiv a părăsit căminul nr 1 a UTM, unde era cazat, pe data de 12 martie, drept urmare a sistării procesului de studii, și a plecat în localitatea de baștină.
Rectorul amintește că, potrivit recomandărilor OMS si a autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile.

”Astfel toți studenții care locuiesc în căminul nr1 au intrat în carantină până pe data de 26.03. Starea de sănătate a acestora este monitorizată zilnic. La acest moment, nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19”, subliniază Bostan.

Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.

Totodată, din cauza că rudele unora dintre cei aflați în carantină au manifestat un comportament agresiv, a fost solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice.

De asemenea, rectorul UTM roagă mass-media să nu genereze isterie pe marginea acestui caz, care, consideră el, este un exemplu de bune practici de autoizolare, și să nu lanseze teorii conspirative sau să îl folosească în scopuri politice.

Fluxul de știri
0