Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Muntele Athos a încetat să mai primească pelerini din cauza coronavirusului

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaГреция. Святая Гора Афон
Греция. Святая Гора Афон - Sputnik Moldova
Abonare
Muntele Athos interzice accesul pelerinilor pe Muntele Sfânt pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Sfântul Kinot al Muntelui Athos, organul de conducere al republicii monahale, a interzis intrarea și a încetat eliberarea de permise (diamonitirions) pentru a vizita mănăstirile Sfântului Munte, relatează agenția de știri bisericești Romfea, citată de RIA Novosti.

Decizia a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou.

De asemenea, nu este permisă deplasarea de la o mănăstire la alta și toți călugării care trebuie să intre sau să părăsească Athosul trebuie să obțină permisiunea de la mănăstirea lor.

Părintele Sergiu Ivanov, parohul bisericii din satul Vărzărești - Sputnik Moldova
Preot ortodox: Coronavirusul nu se transmite nicidecum prin rugăciune

S-a decis suspendarea imediată a tuturor „vizelor Athos”, iar cei care acum se închină în mănăstirile Sfântului Munte ar trebui să le părăsească.

Intrarea angajaților sau a altor persoane cu un scop specific va fi permisă numai pe baza unei solicitări din partea mănăstirilor și a permisiunii speciale a Sfintei Epistasii (organul executiv al Athos), scrie agenția.

Muntele Athos, o peninsulă din nord-estul Greciei, este o unitate administrativă specială care se auto-guvernează în statul grec, cu centrul în Kareia. Acesta este unul dintre principalele locuri de pelerinaj din lumea ortodoxă, care a păstrat neschimbată ordinea monahală veche. ”Republica” monastică Athos jurisdicțională ține de Patriarhia Constantinopolului. Cu toate acestea, dispune o independență administrativă completă față de Constantinopol și independența internă.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0